Ujić: Nema premještanja migranata bez saglasnosti načelnika i policijskog komesara

Nijedan migrant neće biti premješten iz jednog kantona u drugi ukoliko ne postoji saglasnost Koordinaciono tijelo za pitanje migracija BiH, načelnika općina i nadležnog policijskog komesara u kantonu u koji se namjeravaju izmjestiti migranti, potvrdio je za Klix.ba direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić.

Ujić nam je kazao kako neće više biti premještenja u kasarnu Ušivak u Hadžićima bez saglasnosti Koordinacionog tijela za pitanje migracija, načelnika Općine Hadžići i sarajevskog policijskog komesara Mevludina Halilovića. 

"Neće biti premještanja bez najave. Sad u tome učestvuje i načelnike Općine Hadžići i policijski komesar MUP-a KS. Ne može niko ni davati izjave, a ni premještati. O tome će odlučivati Koordinaciono tijelo za pitanje migracija BiH na čijem čelu se nalazi ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić", rekao je Ujić. 

Kako kaže, ukoliko bude zahtjeva iz Unsko-sanskog kantona o njima će se odlučivati na Koordinacionom tijelu koje ne može donijeti odluku o premještaju bez saglasnosti načelnika općine i policijskog komesara u drugom kantonu. 

"Jednostavno, mora biti saglasnosti. Ne može neko iz jednog kantona premještati u drugi kantonu, a da vlast u tom kantonu ne bude saglasna", zaključio je Ujić.