fbpx Ućutkujete nas, ukinite finansiranje boračkih udruženja

Ućutkujete nas, ukinite finansiranje boračkih udruženja

Home

Ućutkujete nas, ukinite finansiranje boračkih udruženja

Njihova primanja realno ne mogu da obezbijede njihovu egzistenciju. Organizacije, savezi i udruženja neka se finansiraju iz članarine. Pozivamo sve saborce da nas podrže – rekao je Nedić, a saopšteno je iz Veterana RS

– Prošao je i Dan borca. Mi smo u novom danu, ali smo u staroj priči o teškom materijalnom položaju većine boraca i njihovih porodica. Predsjednik Vlade RS kaže da novca nema. Saborci koje predstavljam stiču utisak da se vlast krije iza onih koji predstavljaju organizacije, saveze i udruženja, drugim riječima da kroz finansiranje ovih organizacija vlast ućutkava predstavnike najbrojnije i najzaslužnije populacije za stvaranje i odbranu Republike Srpske – rekao je generalni sekretar Veterana Aleksandar Nedić.

Konkretno, Veterani predlažu Vladi RS da pred Narodnu skupštinu izađe s prijedlogom da se u svim opštinama i gradovima, kao i sa nivoa RS, potpuni ukine finansiranje ovih organizacija, a da taj novac bude početni za formiranje fonda za pomoć borcima veteranima i članovima njihovih porodica.

– Njihova primanja realno ne mogu da obezbijede njihovu egzistenciju. Organizacije, savezi i udruženja neka se finansiraju iz članarine. Pozivamo sve saborce da nas podrže – rekao je Nedić, a saopšteno je iz Veterana RS.

Objavio: Pet, 15/02/2019 - 18:07

Povezane vijesti

Back to top