Ućutkujete nas, ukinite finansiranje boračkih udruženja

Njihova primanja realno ne mogu da obezbijede njihovu egzistenciju. Organizacije, savezi i udruženja neka se finansiraju iz članarine. Pozivamo sve saborce da nas podrže – rekao je Nedić, a saopšteno je iz Veterana RS

– Prošao je i Dan borca. Mi smo u novom danu, ali smo u staroj priči o teškom materijalnom položaju većine boraca i njihovih porodica. Predsjednik Vlade RS kaže da novca nema. Saborci koje predstavljam stiču utisak da se vlast krije iza onih koji predstavljaju organizacije, saveze i udruženja, drugim riječima da kroz finansiranje ovih organizacija vlast ućutkava predstavnike najbrojnije i najzaslužnije populacije za stvaranje i odbranu Republike Srpske – rekao je generalni sekretar Veterana Aleksandar Nedić.

Konkretno, Veterani predlažu Vladi RS da pred Narodnu skupštinu izađe s prijedlogom da se u svim opštinama i gradovima, kao i sa nivoa RS, potpuni ukine finansiranje ovih organizacija, a da taj novac bude početni za formiranje fonda za pomoć borcima veteranima i članovima njihovih porodica.

– Njihova primanja realno ne mogu da obezbijede njihovu egzistenciju. Organizacije, savezi i udruženja neka se finansiraju iz članarine. Pozivamo sve saborce da nas podrže – rekao je Nedić, a saopšteno je iz Veterana RS.