Ukinut policijski sat u Federaciji BiH, ništa od povratka navijača na stadione

policijski sat
Vlada Federacije BiH danas je donijela odluku, na prijedlog Kriznog štaba, o potpunom ukidanju policijskog sata. Iako se očekivalo danas nije razmatrana opcija povratka publike na stadione u ovom bh. entitetu.

 

Kako su ranije rekli iz Ministarstva zdravstva FBiH, na sjednici Kriznog štaba, usvojen je prijedlog o ublažavanju postojećih mjera zbog općenito dobre epidemiološke situacije.

Također je dozvoljeno povećanje broja osoba koje se okupljaju na otvorenom - na 70 i u zatvorenom na 30 osoba.

Vlada FBiH danas nije raspravljala o povratku publike na stadione iako je Štab za vanredne situacije Republike Srpske jučer donio odluku da publika može prisustvovati sportskim događajima.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, brojke novozaraženih u ovom entitetu u konstantnom su padu, a sedmična incidenca je na zadovoljavajućem nivou.

Jučer se i u drugom bh. entitetu Republika Srpska krenulo s dodatnim ublažavanjem mjera. Prema novoj odluci rad ugostiteljskih objekata produžen je do ponoći, dozvoljeno je prisustvo 100 ljudi na javnim okupljanjima, a 50 na privatnim. Dozvoljena je i publika na sportskim takmičenjima.