Uklanjaju pse lutalice s ulica zbog sigurnosti đaka

Problem predstavljaju psi koje građani ostavljaju na ulicama, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica

Sa kotorvaroških ulica danas je transportovano šest pasa lutalica do prihvatilišta u Prnjavoru, a ova akcija sprovedena je s ciljem bolje bezbjednosti djece pred početak nove školske godine, rekao je šef opštinskog Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević.

Malijević je naveo da je učestala pojava pasa lutalica stvorila nesigurnost kod mještana, prvenstveno đaka, te da osim agresivnosti koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti.

On je ukazao da problem predstavljaju psi koje građani ostavljaju na ulicama, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i onih koji kućne ljubimce puštaju da šetaju bez pratnje - piše Fokus.ba.

Malijević je istakao da je za ovu namjenu opština Kotor Varoš izdvojila znatno više sredstava iz ovogodišnjeg budžeta i apelovao da građani prijave nadležnim službama eventualnu novu pojavu pasa lutalica.

Akciju transporta pasa lutalica izvršio je higijenski servis za napuštene životinje “Java”, pod nadzorom opštinske Komunalne policije.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru životinje imaju veterinarske preglede i hranu.