Uključena i policija: Žestoke reakcije nakon govora imama Amira Mahića: Svetom Savi pripisao fašizam

.
Krenule su osude...

 

Nakon što je govor glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu kod Prijedora, Amira efendije Mahića objavljen na YouTubeu, te postao javno dostupan, krenule su osude iz bh. entiteta RS. Reaguje se na izjave koje dovode u vezu Svetog Savu i fašizam, te na one koje Srpsku pravoslavnu crkvu porede sa sektom.

Govor je ocijenjen skandaloznim, a uskoro je postao privatan i ne može mu se pristupiti na YouTubeu.

U govoru, baš na dan Svetog save, kojeg poštuju pravoslavci, imam je rekao:

“Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta. To je u osnovi sektaško učenje pravoslavlja koje nema sa izvornim hrišćanskim i pravoslavnim učenjem osnovne poveznice koje bi trebalo da ima…”.

Dodao je i da:

“S druge strane je utemeljenje na fašizmu”, prenosi N1.

Spominjani Rastko kojeg zovu tako kako ga zovu, po tom njegovom monaškom imenu Sava, je bio začetnik ideologije mržnje prema drugome.

Policija iz Prijedora radi na utvrđivanju odgovornosti glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amira Mahića koji je Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

"Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, po saznanju o postojanju video snimka u kojem vjerski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavjestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mjere i radnje  cilju dokumentovanja navedenog", rečeno je iz Policijske uprave Prijedor za Nezavisne novine.

Foto: Facebook