Ukrajinci uništili ruske komplekse za elektronsko ratovanje i desetkovali artiljeriju kod Bahmuta

,
Generalštab Oružanih Ukrajinskih snaga saopštio je da je njihova vojska uništila ruske komplekse za elektronsko ratovanje, ali i desetkovala artiljerijske sisteme u Bahmutu.

 

Jedna od jedinica Snaga za specijalne operacije ukrajinske vojske je izvršila misiju zračnog izviđanja nad ruskim položajima.

"Generalno, u kratkom vremenskom periodu, devet neprijateljskih ciljeva je pogođeno visoko preciznim udarima", navodi se u saopštenju Oružanih snaga, prenosi Ukrinform.

Osim sistema za elektronsko ratovanje, ukrajinski udari su desetkovali i ruske artiljerijske sisteme i oklopna vozila.

"Zajedno sa izviđačima, operateri dronova rade svoje zadatke, gađajući neprijateljske hardvere ali i ljudstvo, kao i uništavajući ruske mogućnosti za posmatranje", poručili su.

Podsjećamo, General Oleksandr Syrsky koji vodi operacije ukrajinske ofanzive na istoku zemlje, između ostalog i regije Bahmuta, naveo je nedavno da je Ukrajina južno i sjeverno od Bahmuta povratila skoro 30 kvadratnih kilometara teritorije od Rusa.

Po prvi put na istočnom frontu, broj ukrajinskih snaga sada odgovara broju ruskih trupa - oko 160.000. Međutim, ruska artiljerija je još uvijek nadjačava Ukrajinu.

Zbog toga, posljednji potezi uništavanja ruske artiljerije i sistema za elektronsko ratovanje, ulijevaju nadu ukrajinskim generalima da će kontraofanziva polako doći do izražaja.