Ukrajinka ubijena nakon svađe: Ovo je muškarac osumnjičen za ubistvo milionerke u Kotoru

Kotorska policija raspisala je potragu za Arsenijem Stanovićem zbog osnovane sumnje da je prije tri dana u naselju Dobrota brutalno ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu, s kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, piše Blic.rs.

Kako navodi crnogorski portal Vijesti, to je njima potvrđeno iz više izvora iz vrha Uprave policije.

Do njega, kao mogućeg počinioca, istražitelji su došli sa sigurnošću, tek kasno sinoć, kada je centrima i odjeljenjima sigurnosti Crne Gore poslana interna potraga raspisana za njim.

Prema sumnjama policije, mladić koji se sumnjiči za zločin došao je u stan Lašmanove, gdje je došlo do prepirke koja je okončana tragično. Ispreturane stvari u stanu i tragovi krvi ukazuju da se žrtva borila s napadačem. U okviru istrage o ubistvu Ukrajinke Anastasije Lašmanove, čije je tijelo pronađeno u petak uvečer u stanu u kotorskom naselju Dobrota, policijski inspektori saslušali su više osoba u svojstvu građana, među kojima je i otac mladića koji se sumnjiči za zločin.

Pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo policiji je pomogao pregled snimaka s kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila posljednjih mjeseci.

Uviđaj je trajao do kasno u noć, a policija je nakon dojave o smrti Lašmanove blokirala sve izlaze iz grada i pojačala kontrolu. Da je došlo do surovog zločina, inspektori su saznali kada su dobili poziv od njene prijateljice, koja ih je obavijestila da sumnja da joj se nešto dogodilo. Pokušala je stupiti u kontakt s njom, ali joj se nije javljala. Otišla je kod nje, ali Lašmanova nije otvarala. Vatrogasci su razbili blindirana vrata, gdje su istražitelji zatekli jeziv prizor – glava joj je bila smrskana, a na tijelu je imala više ubodnih rana.

Po stanu su bili tragovi krvi

U kratkom roku ona je postala moćna i utjecajna osoba, a imovina kojom raspolaže, prema procjenama, vrijedi na desetine miliona eura. Riječ je o direktorici kompanije "Sea trade", koja je prije tri godine kupila tivatski hotel "Mimoza" i na tom mjestu je izgrađen hotelski kompleks "Perla".

Lašmanova je vlasnica salona ljepote "Femme fatale", koji se nalazi u hotelu "Tre kane“ u Budvi, piše Pobjeda,