Ukrajinski mediji objavili navodni plan Rusije za osvajanje Kijeva

321
Željeni cilj je uhvatiti vodstvo države i prisiliti ih da potpišu mirovni sporazum pod ruskim uvjetima, prijeteći velikim brojem mrtvih civila

Ukrajinski mediji, pozivajući se na izvore iz ukrajinskih obavještajnih službi, prenose navodni plan Rusije vezan za osvajanje Kijeva. Taj plan sadrži nekoliko faza. 

Navodno obuhvata pojačanje napada duž granice, tako da vojnici napuste Kijev, potom zauzimanje jedne od zračnih luka u Kijevu koju bi zaposjelo 2.000 specijalaca s lakim oklomnim vozilima, organiziranje paleža i pljačke u svrhu stvaranja još veće panike.

U planu za osvajanje Kijeva navodi se i cyber napad na web stranice vlade, kao i stvaranje panike da bi "nekontrolisane kolone izbjeglica" otežale kretanje ukrajinskih vojnika, te kao posljednja faza je osvajanje vladinih zgrada.

Željeni cilj je uhvatiti vodstvo države i prisiliti ih da potpišu mirovni sporazum pod ruskim uvjetima, prijeteći velikim brojem mrtvih civila. Čak i ako dio vodstva zemlje bude evakuiran, neki proruski političari moći će "preuzeti odgovornost" i potpisati dokumente.

Kako navode ukrajinski mediji, a prenosi "Index.hr", kao epilog svega bi bila situacija da se Ukrajina podijeli na dva dijela, poput istočne i zapadne Njemačke.