Ulaznica s utakmice FK Sarajevo prodata za 7.000 KM

FK Sarajevo je tokom prošlosti znao biti domaćin nekim od svojevremeno najjačih evropskih timova, a svakako najzvučnije ime je Manchester United.

Ekipa s Koševa je u prvom pretkolu igrala protiv Olympiacosa s Nikozije te prošla dalje sa ukupnih 5:3, da bi nakon toga u bh. prijestolnici dočekali Crvene đavole.

Utakmica na stadionu Koševo je igrana 15. novembra 1967. godine pred 40.000 gledatelja i završena je s rezultatom 0:0. Prije nekoliko dana ulaznica s tog susreta je prodata 3.111 funti, odnosno za oko 7.000 KM.

U revanšu na Old Traffordu Manchester United je pobijedio s 2:1 i tako prošao dalje. S tim da je drugi gol engleskog tima izazvao dosta kontroverzi jer je lopta prethodno napustila teren.

Od igrača koji su tada igrali za Sarajevo izdvajaju se Boško Antić, Mirsad Fazlagić, Vahidin Musemić, Fahrudin Prljača i Boško Prodanović. Trener je bio Miroslav Brozović.

Inače, na kraju te sezone Manchester United predvođen George Bestom i Bobbyjem Charltonom je postao prvak Evrope nakon što je na Wembleyu s 4:1 pobijedio Benficu legendarnog Eusebija.