Ulica u kojoj se dogodila kobna nesreća: Razbijeni prozori, srušeni znakovi

.
Pješakinja S. A. iz Sarajeva smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u petak navečer na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita - Dolina u Sarajevu.

Također, kako se vidi na snimcima i fotografijama, prozori na objektu koji se nalazi u sklopu ulice su razbijeni a neki od saobraćajnih znakova su oboreni na zemlju.

Do saobraćajne nesreće došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S.A. (1998.) iz Sarajeva, S.A. (1997.) i S. E. (2002.).

O tom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji jerukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

 Policijski službenici Sektora uniformisane policije Odjeljenja za saobraćajne istrage, istog dana u 02,30 sati, lišili su slobode B. A. (1996.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju tog krivičnog djela – saopćio je MUP KS.

 

Foto:Arhiv