Ulice Srebrenice puste, nema ni automobila sa srbijanskim tablicama kao u novembru

Srebrenica
Većina Bošnjaka neće izaći na glasanje, a na biračkim mjestima je vrlo mali broj bošnjačkih biračkih članova

 

Za razliku od poništenih novembarskih izbora kada su glasači u ranim jutarnjim satima u velikom broju izašli na birališta, jutros nema gužvi na biračkim mjestima i šetnje birača srebreničkim ulicama.

Nema ni automobila sa srbijanskim tablicama, kao što ih je bilo u novembru kada se stjecao dojam da se Srebreničani nalaze u nekom gradu Srbiji, a ne u svom.

Da li zbog udaljenosti, glasači iz Srbije koji imaju pravo glasa, na izbornim mjestima u Skelanima, Crvici i Srebrenici još nisu stigli ili su se zasitili dolazaka na izbore.

Većina Bošnjaka neće izaći na glasanje, a na biračkim mjestima je vrlo mali broj bošnjačkih biračkih članova. Na nagovor Inicijative „Moja adresa: Srebrenica“, većina je odustala od učešća na izbornim mjestima, iako su ranije završili obuku.

Članovi koji su odustali od biračkih mjesta potpisali su izjavu da neće učestvovati na biračkim mjestima i time se odrekli novčane naknade od 100 maraka. Pribojavaju se krivičnih prijava, koje će, kako je najavljeno, pokrenuti Općinska izborna komisija Srebrenica.