Umjesto grijalice, studenticama gazdarica dala fen za grijanje

.

Portal “Telegraf Biznis” dobio je priču od svoje čitateljke koja je iznenadila mnoge, budući da je puna neočekivanih obrata. Naime, ova čitateljka i njena prijateljica su umjesto grijalice dobile fen kako bi se ugrijale, što je izazvalo poprilično iznenađenje.

“Odlučile smo da živimo mjesec dana u sobi dok ne pronađemo stan. U ostatku kuće živjela je žena, iako smo znale da će biti nezgodno, ipak smo odlučile izdržati jer je to bilo samo mjesec dana”, izjavila je čitateljka.

Žena je postavila nekoliko pravila na početku, ali je brzo počela da ih krši.

“Rekla nam je da nam niko ne smije dolaziti, da možemo jesti samo do 22:00 jer ne želi da joj se neko šeta kroz kuću tako kasno. Također, nije bilo dopušteno jesti u sobi niti dolaziti previše kasno. Imala je puno pravila, ali su ova bila ključna, pa smo se morale prilagoditi”, dodala je.

Žena je redovno ulazila u sobu dok su one bile odsutne i uzimala im grickalice.

“Često bi nam uzimala grickalice iz sobe jer smo često bile gladne nakon 22:00, a kad bismo je pitale zašto to radi, uvrijedila bi se jer navodno nije ni ulazila unutra”, otkrila je čitateljka.

Također, žena je inzistirala da djevojke čiste, ali ne samo svoju sobu, već cijelu kuću koju nisu koristile.

“Redovno smo čistile našu sobu, kupatilo i kuhinju jer smo ih koristile, ali ona je željela da čistimo i njezinu sobu, ostavu i slično, što nije imalo veze s nama. Ja sam odmah odbila, dok je prijateljica poklekla i učinila što je traženo jer je vidjela da će doći do svađe”, dodala je čitateljka.

No, najgora situacija tek je uslijedila:

“Uzela nam je grijalicu usred decembra jer, kako kaže, ne može biti stalno uključena zbog troškova struje koje inače mi plaćamo. Njezino rješenje bilo je da držimo vrata otvorena kako bi toplina iz kuhinje dolazila do nas, što smo naravno odbile. Vidno iznervirana, donijela nam je fen i rekla: ‘Pa ako ne želite ovako, izvolite, fen vam je rješenje’. Mislile smo da se šali, ali nije. Već te noći bilo nam je vrlo hladno iako smo držale vrata otvorena jer je peć u kuhinji bila ugašena, a naš prozor nije dobro dihtovao. Ujutro smo već osjetile da nam nije dobro, pa smo otišle po lijekove. Rekle smo joj što se događa, ali ona je samo rekla da pretjerujemo”, ispričala je djevojka.

Ipak, sreća je brzo pokucala na vrata:

“Našle smo stan kakav smo tražile samo dva dana kasnije. Iako smo bile bolesne, otišle smo pregledati kako zapravo izgleda, a iselile smo se dva dana kasnije”, zaključila je.

Ono što nije spomenula na početku jest da je kirija iznosila 300 maraka za sobu, a kad su one dvije došle, mislile su da će dijeliti troškove na pola jer su dijelile jednu sobu. Međutim, žena je inzistirala da svaka od njih plati cijeli iznos.