fbpx Umro napadač koji je pucao na američkog kongresmena: Mediji u SAD objavili da je radikalni ekstremista

Umro napadač koji je pucao na američkog kongresmena: Mediji u SAD objavili da je radikalni ekstremista

Home

Umro napadač koji je pucao na američkog kongresmena: Mediji u SAD objavili da je radikalni ekstremista


James Hodgkinson (66) umro je od povreda zadobivenih u pucnjavi s policijom, objavio je u srijedu američki predsjednik Donald Trump nakon incidenta u kojem je Hodgkinson iz još nepoznatih motiva pucao na republikanske kongresnike na treningu bejzbola kod Washingtona. 

Hodgkinson iz grada Bellevillea u saveznoj državi Illinoisu ranio je automatskom puškom petoro ljudi, uključujući šefa republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Stevea Scalisea. 

"Napadač je podlegao ozljedama", rekao je Trump u izjavi u Bijeloj kući, javlja agencija DPA. 

"U ovim trenucima prisjećamo se svih onih koji služe u glavnom gradu i koji iznad svega vole svoju zemlju", napisao je Trump u saopćenju Bijele kuće. 

Američki mediji pišu da je Hodgkinson bio ljevičarski ekstremist, javlja AFP. On je na Facebooku objavio da je pristaša Bernieja Sandersa, bivšeg kandidata na demokratskim predizborima i čelnika američke ljevice. 

"Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa i njegovu družinu", napisao je u martu osumnjičeni napadač na istom Facebookovu profilu. 

Njegova žena je rekla, prenosi ABC, da se prije dva mjeseca preselio u Alexandriju, u saveznoj državi Virginiji, nedaleko od Washingtona. 

Republikanci Steve Scalise i Roger Williams pogođeni su u pucnjavi u Alexandriji u američkoj saveznoj državi Virginia, javljaju američki mediji. 

Zastupnici američkog Kongresa bili su na treningu kongresne bejzbolske reprezentacije kada je došlo do pucnjave, a Scalise je pogođen u kuk. 

Osim kongresnika, pogođena su još dva policijska agenta Kongresa.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 14/06/2017 - 20:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top