UNIQA osiguranje sa novim NutriFit osiguranjem poklanja ličnu DNK analizu

UNIQA osiguranje prošle sedmice krenulo je sa marketing kampanjom u okviru koje predstavlja novi proizvod na bh. tržištu.

Riječ je o dopunskom osiguranju od nezgode naziva “NutriFit” koje se može ugovoriti uz jedan od programa UNIQA životnog osiguranja - Classic, Comfort, Comfort Dual ili Kapital. Uz polise osiguranja života zaključene sa NutriFit dopunskim osiguranjem, UNIQA svakom klijentu poklanja ličnu DNK analizu!

Analiza kreirana u vidu ličnog NutriFit vodiča za životni stil sadrži individualizirane preporuke za kardiovaskularno zdravlje, vitalnost, optimalnu tjelesnu težinu te u konačnici – aktivniji i zdraviji život. Osim što su osigurani u slučaju nezgode, lična DNK analiza klijentima pruža smjernice kako da povećaju kvalitet svog života kroz personalizirani pristup koji uzima u obzir potrebe njihovog tijela – njihove genetske predispozicije. Kad znamo svoje predispozicije, možemo da
reagujemo i unaprijedimo svoj život, način ishrane i rekreaciju.

„UNIQA osiguranje mnogo ulaže u razvoj novih proizvoda koji će osigurati sigurniji, bolji i duži život našim klijentima, a NutriFit dopunsko osiguranje je jedno od njih. Prepoznavajući potrebe tržišta i svojih klijenata, UNIQA u kontinuitetu unapređenjem i razvojem proizvoda nastoji unaprijediti i tržište osiguranja, što je rezultiralo i činjenicom da smo određeni broj proizvoda upravo mi prvi put predstavili tržištu naše zemlje. Kao vodeća osiguravajuća kuća u životnim osiguranjima i dalje ćemo nastaviti sa usavršavanjem naše ponude koja je uvijek dizajnirana na osnovu potreba naših klijenata” – istakla je Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja.

DNK analizu obavlja UNIQA partner, kompanija GenePlanet, vodeći evropski kreator inovativnih rješenja u oblasti zdravstvene zaštite i životnog stila na osnovu preventivnog genetskog testiranja. NutriFit dopunsko osiguranje je jedinstveno na bh. tržištu, a ponudu za NutriFit i životno osiguranje možete potražiti putem web stranice www.uniqa.ba , pozivom na besplatni info telefon 080 02 02 51 ili posjetom najbližoj poslovnici UNIQA osiguranja.