Unuk priznao ubistvo svoje nane u Modriči: Nanio joj 24 uboda u tijelo, poslije ubistva popio tablete

.
Osamnaestogodišnjak Amir Hasanbašić priznao je ubistvo svoje nane Mensure Hasanbašić (69) koje se dogodilo u nedjelju, 22. oktobra, u Modriči.

 

Tokom policijske istrage, osamnaestogodišnjak je priznao policiji da je ubio svoju nanu; ubistvo je izvršio nožem, nanijevši joj 24 uboda u tijelo.

Motiv ubistva je koristoljublje, a sve je to na vanrednoj press konferenciji saopćio Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Radinković je dodao da je osumnjičeni u izjavi naveo da je nakon izvršenja krivičnog djela popio deset tableta diazepama.

"Tako se i ponašao u toku cijele kriminalističke obrade, znači s obzirom na uzrast ponašao se hladno, bez emocija, da bi poslije priznao izvršenje krivičnog djela i sve pojedinosti krivičnog djela", naveo je Radinković.

Policajci su jučer izvršili pretrese na tri lokacije i pretreseno je jedno vozilo.

Radinković je kazao da su prilikom pregleda terena između kuće stradale žene i izvršioca na zelenoj površini pronašli ruksak u kojem se nalazila majica sa tragovima krvi, nož i rukavice.

Osamnaestogodišnjak je sinoć sproveden u Okružno javno tužilaštvo Doboj, a dežurni tužitelj će predložiti nadležnom sudu određivanje pritvora.

Foto: RTRS