Uposlenik Doma zdravlja dilerima droge nabavljao prazne recepte

Dz
Uposlenik Hitne pomoći iz Gradiške je pečatirane a nepopunjene recepte iznosio iz Doma zdravlja

 

Ognjen Mićić (1992), Mladen Slijepčević (1982) i Bojan Gudalo (1997), svi iz Gradiške, uhapšeni su jučer u operativnoj akciji Kej usmjerenoj na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga.

PRAZNI RECEPTI

U akciji koju su izveli pripadnici MUP-a RS-a, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, zaplijenjeni su određena količina skanka, bjanko i prazni obrasci za ljekarske recepte s pečatom, infuzije, šprice te mnogobrojne ampule.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, policija je pretresla kuće i prateće objekte na tri lokacije na području Gradiške koje koriste osumnjičeni.
Uhapšena trojka policiji je odranije poznata. Saznajemo da je Slijepčević zaposlen u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška te je tako lakše dolazio do praznih recepata i ostale medicinske opreme.
On je u noći između utorka i srijede odradio noćnu smjenu u Hitnoj.
- Kada je završio sa smjenom i krenuo kući, na vratima Doma zdravlja se pojavila policija. Otišli su do njegovog stana koji je pretresen, a potom je uslijedilo hapšenje. Prilikom pretresa kod njega su pronađeni veliki broj šprica za injekcije, infuzije, razne ampule, kao i bjanko obrasci za ljekarske recepte ovjereni pečatom. Navodno je te pečatirane a nepopunjene recepte iznosio iz Doma zdravlja. Takve recepte je moguće popuniti onako kako želiš, otići u apoteku, te s njima podići određene medikamente ili supstance, saznajemo od izvora bliskog istrazi koji navodi da je Slijepčević i ranije bio predmet policijske istrage.

NEPLAĆENE KAZNE

Prilikom pretresa objekata koje koriste Mićić i Gudalo nađeni su narkotici. Nekoliko dana ranije od Mićića je oduzet automobil zbog neplaćenih kazni od 20.130 KM. Dok je bio u Mercedesu, Mičić je kontrolisan 4. marta te je utvrđeno da je vozio prije polaganja vozačkog ispita. Sva trojica osumnjičenih će biti ispitana u PU Banja Luka.