Uposlenik West Hama poručio da Edin Džeko uopšte nije na listi želja ovog kluba!

Ugledna La Gazzetta dello Sport nedavno je objavila da se bh. napadač Edin Džeko nalazi na meti West Hama, te da je klub iz Londona već u pregovorima s Romom.

O interesu West Hama za Edina Džeku špekuliše se već nekoliko mjeseci i mnogi su bili sigurni da će londonski klub na kraju sezone pokušati dovesti iskusnog bh. napadača u svoje redove.

Džeko je već četiri godine u Romi gdje igra s dosta uspjeha, a ugovor s Vučicom ističe mu za godinu dana. Mediji u Italiji svakodnevno pišu o tome da će Džeko na kraju sezone sigurno napustiti Rim, a pored West Hama kao nova destinacija spominje se i Inter.

Međutim, La Gazzetta dello Sport je čak objavila da je West Ham obavio razgovore s Džekom koji je navodno pristao na njihove uslove i platu od čak devet miliona eura godišnje što je duplo više nego što ima trenutno u Romi.

Navodno, problem je samo visina obeštećenja jer West Ham nudi 15 miliona, a Roma traži dva miliona eura više za kapitena bh. reprezentacije.

 

No, kada su ove vijesti stigle do Engleske oglasio se jedan od uposlenika West Hama koji je sve to demantovao. On nije htio da otkrije svoj identitet, te je samo želio da poručio da uopšte nije istina da West Ham želi dovesti Džeku.

On je poručio da se Džeko uopšte ne nalazi u planovima West Hama zbog toga što već i ma 33 godine. Navodno, londonski klub želi dovesti dosta mlađeg napadača jer u svojim redovima već imaju dovoljno iskustva u napadu u Arnautoviću, Chicharitu i Andyju Carrollu.

Reakcija navijača West Hama je bila različita jer su neki željeli da vide Džeku u dresu njihovog kluba, dok su drugi saglasni da im je potreban dosta mlađi napadač na kojeg mogu računati u budućnosti.

Također, mediji u Italiji prenose da će Džeko teško preći u Inter i da nije nemoguće da ga i naredne sezone gledamo u dresu Rome jer su u Rimi svjesni da je Džeko jedan od njihovih najvažnijih igrača, javlja sportsport.ba.