Lejla Kulovac: Upraviteljima koji nisu osigurali pp aparate oduzeti licence

Upraviteljima koji nisu osigurali pp aparate treba oduzeti licence za rad kako isti više nikada ne bi bili u situaciji dovesti bilo čiji život u opasnost,“ poručila Lejla Kulovac

„Nedopustivo je da bilo ko u ovoj državi sebi uzme za pravo da ugrozi bilo čiji život. Sve rasprave o uzrocima padaju u vodu i prebacivanjima krivice, ako je u svim neophodnim procesima održavanja objekta ispoštovan zakon i sva potrebna procedura. Zašto nadležne institucije dozvoljavaju nesavjesnim upraviteljima da se bave ovakvim biznisom tj da rade ovakve stvari? Ovo nije jedini slučaj i građani s pravom strahuju kada se ovakav scenarij može desiti u njihovoj zgradi.


Svi smo svjedoci da je upravo nakaradna politika, politika nezamijeranja i podilaženja zarad nekih uskih interesa dovela do toga da mi u određenim trenucima imamo apsurdne situacije za koje se u svijetu skupo plaća kazna.  Ne smijemo dozvoljavati to da zbog banalnog razloga bilo čiji život bude doveden u pitanje. 
Izražavamo suosjećanje zbog ove situacije i želimo da se nešto slično nikad ne ponovi u bilo kojoj jedinici kolektivnog stanovanja ne samo u Općini Novi Grad Sarajevo, nego bilo gdje u svijetu. Vrijeme je da se u ovoj zemlji prestanemo baviti posljedicama i liječenjem rana. 


Mi želimo društvo u kojem ćemo prevencijom spriječiti neželjene posljedice. 
Upraviteljima koji nisu osigurali pp aparate treba oduzeti licence za rad kako isti više nikada ne bi bili u situaciji dovesti bilo čiji život u opasnost,“ poručila Lejla Kulovac, predsjednica Općinske organizacije Nezavisnog bloka Novi Grad Sarajevo povodom velikog požara u stambenoj zgradi, u sarajevskom naselju Čengić Vila. 
 

Press služba Nezavini blok