Uprkos porazu, jedan fudbaler naše reprezentacije je svojom igrom oduševio cijelu BiH

gr
Reprezentacija BiH je izgubila sve šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo nakon što je sinoć izgubila playoff meč baraža, koji je igrala protiv Sjeverne Irske.

 

Krivicu snose svi, od selektora, stručnog štaba do igrača. Naša reprezentacija je odigrala loš meč, protivnici su iskoristili sve naše slabosti, te su se zasluženo našli u finalu playoff-a.

Ipak, da nije sve tako crno potvrđuje činjenica da je debitant u našoj ekipi, Anel Ahmedhodžić odigrao jedan dosta kvalitetan meč.

S obzirom da je ovo Anelu prvi meč, koji je bio od nevjerovatne važnosti, pritisak je na leđima mladog fudbalera bio ogroman. Ipak, u utakmicu je ušao dosta dobro, u odbrani je bio siguran, a bio je i pokretač akcije iz koje smo stigli do pogotka.

Ako se iz ovog meča može izvući nešto pozitivno, onda je to partija ovog momka, koji je sigurno budućnost naše reprezentacije.

Treba još jednom napomenuti kako su Dario Slomić i Zvjezdan Misimović uradili strašan posao dovođenjem mladog Ahmedhodžića, za kojeg se navodno interesuju Newcastle i PSV.