Urednik Avaza hvali NiP zbog homoseksualne parade: Ništa ovo ne bi bilo moguće bez Konakovića i NiP-a

,

Danijal Hadžović, urednik Avaza, čovjek koji ne bira sredstva da promovira ideje SARAJEVSKE TROJKE, novinar koji je zaljubljen u lik i djelo Dine Konakovića, otvoreno priznaje ko je najzaslužniji za sutrašnju homoseksualnu paradu u Sarajevu. Ovo njegovo priznanje je ujedno i zahvala Konakoviću i NiP-u što su omogućili tu sramotu. Evo kako je to sročio urednik Avaza:

Sutra će biti održana treća parada ponosa u Sarajevu. Ovaj događaj postaje uobičajen u glavnom gradu BiH, pompa je sve manja i uskoro će biti najnormalnija pojava. Sarajevo će biti liberalan, otvoren i napredan grad, u kojem se niko zbog svog identiteta i onoga šta jeste neće morati sakrivati. Ali treba napomenuti da ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez Naroda i pravde i Dine Konakovića. Skidanje konzervativno-klerikalne SDA-ovske vlasti bio je uvod da se sa partnerima iz SDP-a i NS-a stvore preduslovi i napravi kompromis kojim se omogućilo održavanje parade.

Iako će pojedini članovi NiP-a zbog svog tradicionalnog i religioznog glasačkog tijela izražavati protest zbog parade, treba uvijek imati na umu da su glasovi ove stranke koji su bili neophodni za rušenje SDA, indirektno omogućili i da parada u Sarajevu postane tradicionalan događaj.

Stoga, ljudi liberalnijih pogleda trebaju gledati širu sliku i pored povremenih homofobnih istupa njihovih članova, biti zahvalni NiP-u- napisao je na svome FB urednik Avaza.

Iako se Konaković u svome jučerašnjem istupu pokušao ‘oprati’ od ovog skupa govoreći da nije za to i da ni jedan član njegove stranke nije glasao za ovo, jasno je o kakvom se očajnom obrazloženju radi, jer u Vladi Kantona Sarajevo, većinu ministara čine upravo kadrovi NiP-a. S druge strane, zatvaranje glavnog grada na čak 9 sati danas je izazvalo ogromno razočarenje i revolt Sarajlija, a najbolji je komentar ostavio jedan od čitalaca uglednog portala koji je rekao: “Prva parada je trajala 1 sat, druga 2 sata, ova danas zatvara grad od 12 do 21. Pa ljudi, ovi ako pobijede iduće godine zatvoriće nas u kuće tri dana.”