U Unsko-sanskom kantonu ove godine 27,5 miliona za projekte putne infrastrukture

Rekonstrukcija magistralnog puta M5 izgradnjom trake za spora vozila ceste Bihać- Bosanski Petrovac- Ključ - prijevoj Lanište, na kojem su radovi otpočeli jučer u Ključu, najveći je projekt modernizacije putne infrastrukture koji će se ove godine realizirati na području Unsko-sanskog kantona.

Riječ je o značajnom projektu koji JP Ceste Federacije BiH realizuje u okviru Programa modernizacije cesta u Federaciji BiH, a čija vrijednost radova je 5, 1 milion KM.

- "Ove godine naš Kanton će biti veliko gradilište. Možemo reći da je USK napokon dobro zastupljen u programu rada JP Ceste Federacije, ukupno su planirani projekti u vrijednosti 27,5 miliona KM. Vlada Unsko-sanskog kantona se maksimalno stavila na raspolaganje da se izvrše potrebne pripreme za početak realizacije svakog od tih projekata", kaže premijer Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić, i ističe da je to dobar primjer zajedničkog zalaganja svih političkih predstavnika ovog Kantona, na svim nivoima vlasti u procesu planiranja i realizacije projekata od interesa za razvoj Krajine.