USK AKTUELNO: Inspekcija u kontroli poštivanja i provođenja naredbi i odluka, iznajmljivači i migranti pod povećalom

inspekcija
Inspekcijski nadzor izvršen je u 16 objekata u Bihaću i Velikoj Kladuši…


BIHAĆ, 26. augusta - Provodeći naredbe i odluke Operativne grupe za nadzor nad migrantskom krizom, kantonalni inspektori su danonoćno na terenu.

U posljednja 24 sata, uz asistenciju Policije USK, djelovali su na osnovu prijava građana i provjeravali objekte u koje su smješteni migranti.  Inspekcijski nadzor izvršen je u 16 objekata u Bihaću i Velikoj Kladuši. Prema riječima Admira Mujanovića sekretara Kantonalne uprave za inspekcijske poslove,inspektori kontinuirano na terenu nastoje efikasno realizirati svoje radne zadatke koji se odnose na migrantsku krizu.

„U Bihaću su zapečaćena dva objekta čiji su vlasnici pružali, u ovom konkretnom slučaju, usluge smještaja migrantima, a koji nisu imali zakonom predviđene uslove za izdavanje prostora za smještaj. U dvije stambene jedinice smo zatekli 13 lica. Što se tiče Velike Kladuše inspekcijski nadzor je vršen rano jutros. U jednoj stambenoj jedinici zatečena su 63 migranta, a vlasnik također nije posjedovao rješenje za pružanje usluga smještaja“, kazao je za RTV USK Admir Mujanović, sekretar Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK.