USK: Mirna situacija u privremenom migrantskom kampu Lipa

Lipa
Pripadnici Crvenog križa dobili su odobrenje i u ovim trenucima krenuli su na Lipu, kako bi podijelili obroke i potrebne lijekove migrantima...

 

Nakon jučerašnje haotične situacije, požara, pa i pokušaja odlaska više od hiljadu migranata prema Bihaću i adekvatne reakcije predstavnika MUP-a USK, koji su sinoć uspjeli zaustaviti migrante i sve vratiti na Lipu, danas je situacija mirna.

Posljedni obrok jeli su jučer ujutro, a noć su proveli u COVID ambulanti, odnosno dijelu kampa kojeg nije zahvatio požar. Oni koji nisu mogli stati u te prostorije, noć su proveli pod vedrim nebom. Trenutno na Lipi situaciju nadzire Granična policija, pripadnici specijalne policije, Jedinica za podršku i pripadnici MUP-a USK.

Pripadnici Crvenog križa dobili su odobrenje i u ovim trenucima krenuli su na Lipu, kako bi podijelili obroke i potrebne lijekove migrantima.

Međutim, za razliku od jučer, danas drugačija atmosfera.

O trenutnoj situaciji u migrantskom kampu Lipa saznajte više u video zapisu direktnog javljanja u program TV USK naše kolegice Aldijane Hadžihajdarević...