USK: Sva djeca imaju pravo na siguran put od kuće do škole i od škole do kuće – bez izuzetaka!

Home

USK: Sva djeca imaju pravo na siguran put od kuće do škole i od škole do kuće – bez izuzetaka!

Povodom početka školske godine, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, poduzima niz aktivnosti u okviru svoje nadležnosti kako bi se školarcima obezbjedila veća sigurnost prilikom kretanja ulicama i prelaska pješačkih prelaza na putu do škole.

Imajući u vidu pojačanu frekvenciju pješaka i vozila na saobraćajnicama, u blizini škola će se pojačati aktivnosti na kontroli i regulisanju saobraćaja. Na raskrsnicama i pješačkim prelazima policijski službenici će vršiti regulaciju saobraćaja i svojim prisustvom preventivno djelovati, kako bi svi vozači, uz dodatni oprez i poštujući saobraćajne propise, omogućili bezbjedan prelazak učenika na pješačkim prelazima.

Policija će u svom redovnom radu, raditi na suzbijanju pojave brze vožnje, posebno na putevima u blizini škola, te represivno djelovati i sankcionisati nesavjesne vozače koji se ne budu pridržavali ograničenja brzine i pravila saobraćaja u blizini pješačkih prelaza.

Navedenim aktivnostima, policijski službenici afirmiraju partnerski odnos sa građanima, kako bi se postigao željeni efekat, a to je postizanje veće sigurnosti učesnika u saobraćaju, a posebno djece. I ovo je prilika za sve nas da se dodatno angažujemo kako bi povećali njihovu sigurnost u saobraćaju.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona želi sretan početak nove školske godine učenicima i nastavnicima svih škola na području našeg kantona.

 

(Izvor: MUP USK)

Tagovi
Topic
Objavito: Wed, 08/30/2017 - 14:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top