Uskoro počinje isplata boračkih stipendija

Isplata stipendija studentima iz boračkih kategorija, za prošlu akademsku godinu, za koje je ugovor potpisan početkom mjeseca, još nije realizirana. Razlog je procedura, odnosno žalbeni postupak, saznajemo u resornom ministarstvu.

Kako je postupak okončan, a zahvaljujući njemu će još osam studenata dobiti stipendije, isplata se očekuje uskoro, javlja RTV USK

Početkom mjeseca 862 studenta iz reda boračkih kategorija, potpisali su ugovore o stipendiranju sa resornim kantonalnim ministarstvom u ukupnom iznosu od 580 maraka. Za ove namjene u budžetu Unsko-sanskog kantona osigurano je pola miliona maraka, a kako bi svi koji ispunjavaju uvjete i dobili stipendije, došlo je do smanjenja pojedinačnog iznosa u odnosu na prethodnu godinu.

Sutrašnjim potpisivanjem ugovora o stipendiranju sa još osam studenata, procedura će konačno biti okončana, a isplata će, po riječima resornog ministra Sandija Salkića uslijediti vrlo brzo.

Ministar Salkić dodaje da cijela procedura kasni godinu dana, jer umjesto da se sada razgovara o stipendijama za ovu, one još nisu isplaćene ni za prošlu akademsku godinu.  Smatra da za to nije kriv ni on, niti nova Vlada Kantona, jer su tek deset dana na dužnosti.