Uspješno okončan četverodnevni Balkan Soccer Camp na Floridi

Proteklog vikenda u Jacksonville na Floridi, u organizaciji US Soccer Education iz Denvera a u tijesnoj saradnji sa NS/FS Bosne i Hercegovine, uspješno je okončan četverodnevni BALKAN SOCCER CAMP.

Preko 70 mladih igrača iz Amerike i Kanade od  renomiranog stručnog  štaba koji su činili specijalni gost Husref Musemić, Erick French,Slobodan Čobo Janjuš,Murat Alibašić, Admir “Ado” Šarčević,  Muhamed Fazlagić – Fazla, Nedim Runda, Izet Kantarević, Mehmed Smajić i Kenan Mehmedić zaista  su imali šta naučiti. Pored toga,  u odgovarajućim trening utakmicama protiv mnogo starijih i uigranijih timova, talenti iz Amerike  dobili su priliku da svoje umijeće pokažu na zelenom polju.  Obzirom da je po prvi put na ovakvom jednom kampu u Americi iskusnom oku trenera FK Sarajevo Husrefa Musemic nije promakla jedna razliku izmedju naše djece ovdje u Americi i u Bosni i Hercegovini: “Iznenađen sam koliko ova djeca na kampu imaju snage, koliko puno trče, kako su agresivni u igri, čvrsti i hrabri u duelima, jedini nedostatak koji sam vidio u odnosu na djecu iz domovine je da zaostaju  na polju taktičke uvježbanosti. Naravno, taj nedostatak u pravom klubu se vrlo brzo otklanja. Potencijala među našom omladinom ima i sigurno će nekoliko fudbalera ukoliko nastave vrijedno raditi napraviti dobre karijere. Moram također  reći  da su uslovi na kampu bili odlični, organizacija izvanredna, gostoprimstvo naših ljudi  u Jacksonville zaista više nego domaćinsko. Hvala im na svemu!”

Stručni  štab  koji je radio na  kampu  rukovdstvu  NS/FS Bosne i Hercegovine  odlučio je  predložiti  fudbalerku 17-godišnju Ajlu Duračak i nogometaše Alena Dizdarevića, Namira Okića, Amela Šehića i Denisa Miljkovića te golman Harisa Džafića.

Ovaj kamp kao i svi  predhodni su  pokazali da je ovo dobar put kako doći do naših talenata u dijaspori, jer na otvorenoj sceni svi su imali priliku da se nametnu.