Bihać: Uspješno završena prva faza uređenja parkovske površine „Midžić mahala“ (FOTO)

Kako je već ranije poznato Grad Bihać potpisao je ugovor sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a za implementaciju projekta, a koji je odobren od namjenskih sredstava iz ekoloških naknada.

Riječ je o projektu pod nazivom „Uređenje parkovske površine „Midžić mahala“-I faza“. Cilj projekta je da oživi javne zelene površine u užem urbanom dijelu grada uz samu obalu rijeke Une, a da su ekološkom, funkcionalnom, edukativnom i estetskom segmentu. U sklopu projekta uređene su staze, postavljena moderna oprema za dječije igralište, oprema za fitnes na otvorenom, te parkovni mobilijar kao što su klupe za sjedenje, kante za smeće, ozelenjavanje cijele površine i osvjetljavanje. Ukupna vrijednost projekta je 111.400 KM, koji je u punom iznosu financiralo Ministarstvo, a implementirao Grad Bihać.

Adnan Alagić, ministar za prostorno uređenje, zaštitu okoliša USK-a, istakao je kako je nova uređena parkovska površina uljepšala grad, a građanima je poklonjena još jedna zelena „oaza“ koju će moći koristiti i svoje slobodno vrijeme provoditi u prirodi. Ministar je pozvao građane da koriste ovu zelenu oazu koja je kako on kaže lijepa kako za oči tako i za dušu. Ispred Grada Bihaća na današnjoj primopredaji parkovske površine bio je Jasmin Stambolija, pomoćnik gradonačelnika, koji se zahvalio resornom ministarstvu i službama koje su prepoznali značaj ovog projekta.

Ističe da je zadovoljstvo predati ovakav projekat građanima Bihaća. “Završena je tek prva faza projekta, a predviđene su i druge faze kao što je i šetnjica uz obalu rijeke Une koju planiramo realizovati u narednim godinama- kazao je Stambolija. Grad Bihać je dostavljanjem izvještaja resornom ministarstvu opravdao u potpunosti doznačena sredstva.

S poštovanjem !