Užas u azilu u Prači: Pse ubijaju, nestaju milioni KM, pljušte krivične prijave

Home

Užas u azilu u Prači: Pse ubijaju, nestaju milioni KM, pljušte krivične prijave


Ako se ne poboljšaju uvjeti i ako se ne zabrani puštanje pasa van azila u Prači, Općina Pale u FBiH zatražit će njegovo zatvaranje. 

Ovim upozorenjem Vladi KS vijećnici su izrazili nezadovoljstvo zbog stanja na koje ukazuju stanovnici, a posebno aktivisti posvećeni zaštiti životinja.  

Ubijanje životinja Vijećnik Vahid Sipović (SBB) ističe da se psi iz azila slobodno šetaju i oko škole te napadaju stoku, a u okolici Brdarića ukopavaju se mrtvi psi.  Nepodnošljiv smrad dopire iz boksova. Pored pasa - izmet i ostaci hrane, koju donose i volonteri iz Sarajeva. 

Većina pasa izgleda zdravo, neki djeluju uplašeno.

Aktivisti tvrde da je to samo prvi dojam. Prije nekoliko dana prijavili su odvođenje dvadesetak pasa koji su usmrćeni. Zbog sumnje na nasilje nad životinjama, Tužilaštvo BPK obavlja provjere. Advokatica Dalida Kozlić kaže da ovaj projekt služi za krađu novca te je podnijela i krivičnu prijavu protiv bivših i aktuelnih premijera i ministara KS Elmedina Konakovića, Fikreta Musića, Emira Hrenovice i Muharema Šabića, firme „Murai-komerc“ i vlasnika Muriza Alića i drugih.

- Oko četiri miliona maraka do sada je nestalo preko skloništa u Prači. To je jednostavan proces krađe budžetskog novca koji završava u privatnim džepovima. Prema mojoj prijavi pred Tužilaštvom KS se vodi jedan od najkompleksnijih predmeta i privrednog i organiziranog kriminala – ističe Kozlić..

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Tagovi
Objavio: Pon, 09/10/2017 - 21:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top