Užas u BiH: Supruzi zavrtao ruke, bacao je na krevet, davio, vukao je za kosu...

nasilje
Nakon jedne svađe u spavaćoj sobi, suprugu je udario otvorenim dlanom u predjelu lica, te je na taj način u kontinuitetu primjenom nasilja ugrozio njeno spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje.

 

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon provedene istrage podiglo je optužnicu protiv B. D. zbog krivičnog djela nasilje u porodici i porodičnoj zajednici. Prema navodima iz optužnice, koju je potvrdio Osnovni sud na Sokocu, B. D. je u neutvrđenom periodu do 4. januara ove godine vršio psihičko i fizičko nasilje nad suprugom B. I.

- On je to radio na način da je oštećenoj zavrtao ruke, gurao je na krevet, davio, vukao za kosu, udarao stisnutim pesnicama u predjelu tijela, a fizičko nasilje bilo je praćeno psihičkim, i to vrijeđanjem i psovanjem. Sredinom novembra 2022. godine optuženi je nakon svađe u spavaćoj sobi B. I. udario otvorenim dlanom u predjelu lica, te je na taj način u kontinuitetu primjenom nasilja ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje člana svoje porodice, navodi se u optužnici protiv B. D, koji će se uskoro izjašnjavati o krivici u sudnici.