Užas u Njemačkoj: Tinejdžeri satima tukli i ponižavali vršnjakinju - Sve su to i snimili!

.
12-godišnjakinju je grupa tinejdžera iz njenog razreda mučila, tukla, ponižavala, na njenim su rukama i nogama gasili cigarete, tjerali su je da kleči pred njima

 

Na zadnji dan škole u Bavarskoj, u petak, 28. jula, počeli su ljetni praznici, a 12-godišnjakinja iz Münchena će ga pamtiti po hororu kojeg je doživjela.

Djevojčicu od 12 godina grupa tinejdžera iz njenog razreda je nakon završetka školske nastave mučila, tukla, ponižavala, na njenim su rukama i nogama gasili cigarete te su je tjerali da kleči pred njima. Navodno je nasilje trajalo tri sata, a cijeli događaj su snimali mobitelom.

Otac 12-godišnjakinje je, kako prenosi Fenix-magazin, ispričao kako su njegovu kćerku tukli i zlostavljali tri sata. Grupu su navodno činile četiri djevojčice i dva dječaka. 

- Djevojčice su od dječaka dobile savjete kako boksati tako da stvarno boli. To je kao u lošem filmu, kao u ratu i to usred Münchena, rekao je otac. 

A taj dan njegova kći je kasnila iz škole. Nakon što nije došla kući, niti se javila na mobitel, roditelji su se zabrinuli. Ali oko 13.30 sati, djevojčica je nazvala, te je roditelje čekala na autobusnoj stanici.

- Imala je modricu na oku i tragove ugašenih cigareta na nogama i rukama, rekli su roditelji.

Porodica dvanaestogodišnjakinje podnijela je prijavu u policiji. Münchenska policija potvrdila je da je zaprimila dojavu o opasnim tjelesnim povredama, prisili, prijetnjama, krađi i vrijeđanjima protiv šest mladih osoba.

- Šest osumnjičenih još nije identifikovano, pa još nije potvrđena ni njihova dob, saopćili su iz policije.

Također su izdali saopćenje u kojem su naveli kako je navodno šest brutalnih tinejdžera natjeralo djevojku da klekne. Navodno ju je jedna djevojka udarila, te joj zadala nekoliko "bokserskih udaraca".

Kako prenose njemački mediji, grupa je navodno više puta pljuvala na pod ispred djevojčice i ponižavala je. A sve su to iz zava i snimali. 

Njemački lokalni mediji pišu kako počinitelji vjerojatno neće biti kažnjeni jer imaju manje od 14 godina, ali bi mogli biti udaljeni sa školske nastave, odnosno iz škole koju pohađaju zajedno sa žrtvom.

- Kada djeca počine kaznena djela, poduzimaju se “porodični sudski postupci”. Glavne krivce vjerojatno treba izbaciti iz škole, prenosi portal TZ. 

Osim toga, Odjel za obrazovanje i sport (RBS) navodno je saopćio da je mladima zabranjen ulazak u školu dok se službeno ne zaključi njihovo isključenje iz škole.

Foto: Ilustracija