Užas u Srbiji: Pretučena medicinska sestra u Covid bolnici

srbija
Medicinsku sestru N.O. (32) istukao je S.K. (82) na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra

 

Medicinsku sestru N.O. (32) istukao je S.K. (82) u Covid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra u Srbiji, jer ga je spriječila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim prijetio da će skočiti kroz prozor.

Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice. 

- Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspjela da ga ubjedi da odustane od iracionalne namjere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima - objašnjavaju sagovornici portala Telegraf upoznati sa ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavijestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu lake tjelesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava. Niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru.

- Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savjesnoj osobi koja je doživjela traumu samo zato što je radila svoj posao. 

- Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spase i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, što smo izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naše porodice, a još nam treba da nas pacijenti tuku – kazala je jedna koleginica pretučene žene.