Užas u Zagrebu: Nasred ulice nekoliko puta pucao na ženu

.
U incidentu nije bilo povrijeđenih osoba, dok su uslijed ispaljenih hitaca oštećeni lični automobil marke VW Passat, pločica na donjem dijelu fasade i okvir vrata.

Zagrebačka policija saopćila je o dovršenom kriminalističkom istraživanju u slučaju porodičnog nasilja u zagrebačkoj Dubravi.

“U subotu, 9. decembra, oko 7:30 nakon zaprimljene dojave o verbalnom sukobu 35-godišnjakinje i 36-godišnjaka, policijski službenici su poduzetim mjerama i radnjama te obavljenim razgovorima i kroz provedeni uviđaj utvrdili da je istog dana, ranije, u Dubravi, na ulici 36-godišnjak u smjeru 35-godišnje članice porodice iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca”, javlja zagrebačka policija.

 

Osumnjičeni je potom bio nedostupan policiji, no brzo je uhapšen u istome kvartu. Nakon toga je nad njim provedeno kriminalističko izdraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Nasilje u porodici” i “Ubistvo”. Zatim je predan policijskom inspektoru, dok je poseban izvještaj podneseno nadležnom državnom tužilaštvu, dodaje policija, prenosi Večernji list.