Uživajte u sunčanim danima, uskoro nam dolazi zahlađenje

Jutros je u Hercegovini sunčano. U Bosni je većinom mala oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima dosta magle ili niske naoblake, naročito u Krajini, sjevernim i centralnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Livno 6; Bijeljina, Bjelašnica, Bugojno i Tuzla 7; Banja Luka, Brčko, Ivan Sedlo i Zenica 8; Doboj i Sarajevo 9; Grude, Jajce i Sanski Most 10; Prijedor i Stolac 11; Bihać 12; Trebinje 14; Mostar 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 953hPa, za 8hPa je veći od normalnog i raste.

Bioprognoza: Uz povoljnu biometeoroloku prognozu i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati bolje. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, obzirom da će biti toplije. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. 

Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle ili niske naoblake. U drugoj polovini dana u Bosni većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini danas sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Petak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni.

Subota: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna od 15 do 22, na jugu do 24 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

A, pogledali smo i prognozu Accuweathera, koja kaže da nam od nedjelje dolazi zahlađenje i naoblačenje:

Foto: Accuweather - undefined

PrtScr: Foto: Accuweather