Uznemiravanje u Cazinu: Slanje neprimjerenih poruka putem SMS-a

cazin
U proteklih 24 sata na području Grada Cazin smo prikupili i obradili informacije o slijedećim pojavama i događajima:

 

Izvještaj policijske stanice Cazin

Javni red i mir:

08:50 ul. Veterana rata, SMS uznemiravanje pisanjem neprimjereneih poruka.

Saobraćajne nezgode:

17:30 mjesto Cazin Srbljani, benzinsja pumpa Prošić, slijetanje 1 m/v, sa manjom mat.štetom, bez povrijeđenih lica.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin

Opis: Mirno

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja

Pregleda: 80 Korištenje saniteta 3 puta

Vodosnabdijevanje

Zbog kvara na cjevovodu trenutno je bez vode jedan dio MZ Gnjilavac naselja Delalići i Lipovići. Ekipa za sanaciju kvara će uskoro pristupiti sanaciji te očekujemo da će se normalno vodosnabdjevanje uspostaviti do kraja dana. Zahvaljujemo se našim potrošačima na razumijevanju te ih molimo za strpljenje

Elektrosnabdjevanje

Prema informacijama koje dobivamo na službenoj stranici, Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać, snabdijevanje električnom energijom je zasad uredno, sa mogućim manjim zastojima zbog snježnih padavina.

Komunalne usluge

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 23. 01. 2023. u 06 : 25 sati

U zapadnoj i centralnoj Bosni pada snijeg ponegdje jačeg inteziteta i zadržava se na kolovozu. Posebno upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ga na kolovozu ima do 5 cm. Na putnim pravcima Ripač-Bosanski Petrovac, Drvar-Bosanski Petrovac, Risovac-Blidinje-Posušje, Kupres-ŠuicaLivno, Glamoč-Mlinište, kao i na putevima na području Bosanskog Grahova dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Na nekim područjima je smanjena vidljivost zbog magle do 100 metara. Tokom dana, zbog temperaturnih inverzija, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova vožnje, na GP Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Vodostaj Mutnice

Mjerna stanica u Tržcu je 2 m.

Autobusni saobraćaj

Prevoznici imaju dozvolu vršenja prevoza.

Temperatura: u 07:00 -1C Pritisak: 1020 (mb) Vlažnost: 98 %

Neeksplodirana ubojna sredstva NUS 0