Uznemirujući snimak: Bivši vojnik preminuo nakon što ga je zaštitar nokautirao (VIDEO)

Veteran iz Zaljevskog rata ubijen je jednim udarcem zaštitara na Tajlandu. Bivši major Mike Jones-Mathias (55) bio je na poslovnom putovanju i završio je večeru s kolegama, kada je 17. maja 2018. godine, na povratku u hotel, svratio u bar u Pattaji.

Međutim, u ranim jutarnjim satima je pozvao policiju, samo pet minuta prije nego što je nadzorna kamera snimila trenutak u kojem prima udarac i pada na pod, prenosi Hayat.ba.

Šokantni video prikazan je tokom suđenja, a pokazuje bivšeg oficira tokom sukoba sa dvojicom Tajlanđana. Jedan od njih mu je zadao kobni udarac, oborivši ga na zemlju. Preminuo je kasnije u bolnici u Velsu.

Zaštitar Phumphat Tanosingh je optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda i suočio se sa suđenjem na Tajlandu. Međutim, proglašen je nevinim nakon što se branio tvrdnjama da se radilo o samoodbrani, navodeći da je Mike pokušao napustiti bar Mandarin Agogo bez plaćanja računa.

Znam da moj suprug ne bi napustio bar bez plaćanja računa. Šta se moglo dogoditi da bi onaj udarac učinilo zakonitim – kazala je njegova supruga Veronica, koja je također istaknula da je njen suprug pozvao pomoć još dok je bio u baru.