Vaha: Neka Pep preuzme Dijon, pa onda priča o posjedu lopte

VAHID HALILHODŽIĆ preporodio je Nantes, jedan od trofejnijih i renomiranijih francuskih klubova koji je početkom ove sezone bio opterećen negativnim rezultatima i glasinama o ispadanju u drugu ligu.

Od svog sjedanja na klupu kluba, u kojem se tijekom 1981. i 1986. proslavio i prometnuo u igračku legendu, Vaha zna za samo dva poraza, dva remija i čak četiri pobjede. Nantes je bio u opasnoj zoni, sada igra sve bolje i bolje, a zahvaljujući bivšem treneru Dinama, Kanarinci drže deseto mjesto u francuskoj Ligue 1.

"Za mene je Nantes uvijek značio kulturu, tradiciju, obitelj. Došao sam nakon 30 godina i nisam ništa našao od toga. Pitao sam se nakon utakmice protiv Bordeauxa hoću li uopće nastaviti raditi. Znao sam da mi treba 12 do 15 sati rada i da neće biti vremena za obitelj", kazao je Halilhodžić.

U izjavi za francuske medije Halilhodžić je govorio o prethodnom treneru Nantesa Miguelu Cardosu istaknuvši da ga ne treba kritizirati za neuspjehe.

"Svaki trener ima svoj način, svoj stil. Cardoso nije mogao s ovom momčadi igrati onako kako je on zamislio. Volio bih vidjeti Pepa Guardiolu i njegov famozan posjed lopte kada bi umjesto Barcelone, Bayerna i Manchester Cityja vodio primjerice Dijon, da nikoga ne uvrijedim", dodao je.