Vatreni obračun u Sarajevu: Pucali na policajce, jednog pregazili “audijem”

Dvije osobe su povrijeđene u pucnjavi koja se sinoć oko ponoći dogodila u Aerodromskom Naselju u Sarajevu, potvrđeno je iz MUP-a KS.

“U 00.05 sati, na parking prostoru u ulici Šefika Dorića, u općini Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od tri nepoznate osobe, prema policijskim službenicima Uprave policije MUP-a KS”, saopšteno je iz sarajevske policija.

Prema nezvaničnim saznanjima, do pucnjave je došlo kada je policija pucala na kradljivace automobila, a očevici tvrde da su se čuli i rafali.

“Prilikom sprečavanja izvršenja krivičnog djela teške krađe putničkog motornog vozila marke ‘škoda octavia’, tri maskirane osobe su ispalile više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika. U namjeri da zaštite sebe od neposredne prijetnje smrću, policijski službenici su uzvratili vatrom, nakon čega su se nepoznate osobe udaljile u pravcu Istočnog Sarajeva”, potvrdili su iz MUP-a KS.

Prilikom udaljavanja sa mjesta događaja “audijem”, nepoznatih registarskih oznaka, kriminalci su spomenutim vozilom udarile policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Tom prilikom su povrijeđena dva policijska službenika, a ljekarska pomoć ukazana im je u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. Jedan policijski službenik je zadržan na daljem liječenju, dok je drugi otpušen na kućno liječenje.

Nastavlja se rad na rješavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca u saradnji sa drugim policijskim agencijama, saopćeno je iz MUP KS-a.

Do okončanja uviđaja saobraćaj je u potpunosti blokiran, a na mjesto pucnjave došlo je i vozilo Hitne pomoći.