Vatrogasci intervenisali više puta, 76 pacijenata zatražilo pomoć u protekla 24h

asd
Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom zemlje su mogući prolazni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U jutarnjim satima kiša je moguća na području Krajine i sjevera Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 34°C.

Uz kišu i osvježenje usljed nižih temperatura, većina populacije će se osjećati ugodnije. Pri tome se, kod osjetljivih osoba, pretežno hroničnih bolesnika, mogu očekivati povremeno izraženije tegobe vezane uz njihove bolesti i reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti i slično.

– Vatrogasna jedinica Velika Kladuša i tokom jučerašnjeg dana intervenisala je više puta. Kako saznaje RVK od dežurnog Grahovića, vatrogasci su gasili požare koji su zahvatili njivu u Ulici Vrnogračka, šumu i njivu u naselju Dubrave – Vejinac, te njivu u Polju.

– Policijska stanica zabilježila je jedno narušavanaje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Krivičnih djela nije bilo.

– 76 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h. Dežurni ljekari bili su Kasim Selman i Ševal Mešanović. U COVID ambulantu javilo se 11 pacijenata sa sumnjom na virusno oboljenje.

– Elektronapajanje na području ove općine jutros je stabilno.

– Kako saznaje RVK u JKP „Vodovod i kanalizacija“, vodonapajanje je uredno.

– Odvoz smeća i održavanje gradske čistoće teku planiranom dinamikom.

– Prema informacijama iz BIHAMK-a, u sjeverozapadnim krajevima kolovoz je mjestimično vlažan, dok se u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine za sada saobraća po pretežno suhom kolovozu. S obzirom da meteorolozi za danas najavljuju padavine, savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH, ali bez dužih čekanja.