Agnesa Maksumić bukete pravila i u ratu pod kišom granata

Agnesa Maksumić iz Konjica već 42 godina vlasnica je istoimene cvjećare koja je postala prepoznatljiva u ovom gradu.

Vjerne mušterije

Iako je mijenjala poslovne prostore i lokacije u gradu, njene vjerne mušterije su je uvijek pratile, pa je tako nadmašila svaku konkurenciju.

- Još kao mlada djevojka zavoljela sam ovaj posao. Iz godine u godinu sam učila i napredovala. Moje kreacije su bile sve veće, ljepše i složenije. Cvjećaru nisam zatvarala ni u ratu i bukete sam pravila i pod kišom granata jer sam smatrala da i u teškim trenucima ljudima treba malo ljepote – kazala nam je Agnesa.

Dodaje da najviše voli raditi bukete i ukrase od cvijeća za vjenčanja.

- Volim da budem dio sretnih i lijepih dana u životu ljudi. Inspiraciju najviše tražim u raznim časopisima, na internetu, ali najviše u razgovoru s ljudima i svakodnevnom životu. Meni je velika čast i zadovoljstvo kad me mladenci izaberu da budem dio njihovog najvažnijeg dana u životu. I kad nakon toga čujem riječi: „Da se opet udajem, opet bih izabrala tebe“, tada mi je srce veliko kao kuća i to se novcem ne može kupiti - ističe Agnesa.

 Presudna uloga

Navodi da, i pored teške finansijske situacije, u cijeloj BiH, pa tako i Konjicu, kupaca uvijek ima.

- Znamo kakva nam je situacija u državi, novac igra presudnu ulogu u svemu, ali, bez obzira na ta ograničenja, uvijek nastojim da kupac dobije uvijek nešto novo i drugačije – objašnjava Agnesa.