Već stigla prva letjelica: Srbija od RS-a preuzima pet helikoptera Gazela

gazela
U petak je u Srbiju preletio prvi od pet helikoptera Gazela namijenjenih Helikopterskoj jedinici MUP-a Srbije. Helikopteri su dosada bili u vlasništvu Helikopterskog servisa Republike Srpske, javlja specijalizirana stranica "Tango Six".

 

Kako "Tango Six" saznaje, Helikopterska jedinica MUP-a Srbije preuzela je pet helikoptera Gazela za svoje potrebe. Samo dva planirana su za upotrebu dok će preostala tri helikoptera biti korištena za rezervne dijelove.

Prvi helikopter u petak je preletio pod privremenom registarskom oznakom YU-HFO i stigao na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Kako Tango Six saznaje, letjelica nije bila u letnom stanju dvije godine.

Tehničari Helikopterske jedinice MUP-a Srbije su je nakon odrađenog godišnjeg pregleda osposobili za prelet za koji je od srpskog DCV-a dobila takozvaniu "permit to fly" autorizaciju.

Kako Tango Six saznaje, svih pet helikoptera će dobiti nove registracije. Pomenutih pet helikoptera su SA-341 i SA-342 starosti 31-38 godina i u manjem bh. entitetu su proglašeni skupim za održavanje.