Večeras održana promocija knjige Kuhar Cazinjanina Zuhdije Salihovića 

Jj

Večeras je, u velikoj sali Kulturnog centra Cazin, održana promocija knjige poznatog cazinskog kuhara, sa bogatom karijerom u BiH, ali i van nje, Zuhdije Salihovića. 
 
Zuhdija je napisao knjigu sa receptima koje je koristio, a ista nosi naziv „Kuhar za amatere i ljubitelje kuhanja“. 

Recenzent knjige je Jasmin Topić, a lektor i urednik Maja Hairlahović, a u knjizi je sažeto iskustvo jednog vrsnog kuhara, ugostitelja, poznavaoca bosanskih i posebno krajiških jela. 

Kako smo i ranije pisali, autor je poznat po svom radu u nekoliko cazinskih restorana poput „Basarija“, Kula“, „Šedrvan“, bihaćkom „Kostelskom buku“ gdje je proveo mnogo vremena, a prethodno je iskustvo sticao u Poreču, na Krku, Salzburgu itd.

Promotori na predstavljanju knjige bili su Edina Mehagić, diplomirani bibliotekar i zaposlenica JU „Kulturni centar“ Cazin, odnosno Gradske biblioteke koja djeluje u njenom sastavu, te Jusuf Bajrektarević, savjetnik gradonačelnika grada Cazina. 
 
Posjetioci su večeras, uz mjere zaštite i distancu mogli uživati u prezentacijama i iskustvima kako autora, tako i promotora knjige cazinskog kuhara Zuhdije Salihovića.