Večeras u 22 stupaju na snagu nove mjere u dijelu BiH: Policijski sat, zatvaranje ugostiteljskih objekata, škola i teretana

asd
U distriktu je registrovano 58 novih slučajeva zaraze, a preminule su tri osobe, pa su donesene nove naredbe

Zbog teške epidemiološke situacije, u Brčko distriktu donesene su nove naredbe koje se, između ostalog, odnose na zatvaranje ugostiteljskih objekata, škola i teretana. Uvodi se i policijski sat, a sve naredbe stupaju na snagu danas od 22 sata.

“Sagledavajući kompletnu situaciju, Krizni štab je odlučio da povuče nove mjere koje su bile implementirane u martu i aprilu. Prema naredbi koja je u izradi, uvodi se policijski sat od 22 sata do pet sati ujutro. Također, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata, teretana, sportskih kladionica i fitness centara”, kazao je šef Kriznog štaba Akif Pezerović.

U KS-u još nije zabilježen slučaj obolijevanja od sezonske gripe, kažu epidemiolozi

Kako je u petak kazao šef Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS-a dr. Kemal Beganović, u odnosu na broj zaraženih zabilježen je znatno veći broj oporavljenih, što je dobro jer se pozitivni trend nastavlja već peti dan. Dr. Beganović je naglasio da je reprodukcijski broj zaražavanja značajno opao.

Doktorica iz Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Mia Blažević ističe da su cjepiva protiv sezonske gripe stigla u državu, čeka se odobrenje Agencije za lijekove i medicinska sredstva da bi počela distribucija kantonima.

“Vjerujemo da će se s cijepljenjem početi sljedećeg tjedna. Nabavljeno je između 40.000 i 50.000 doza, koje su namijenjene rizičnim skupinama, odnosno osobama starijim od 65 godina, kroničnim bolesnicima i zdravstvenim radnicima”, naglasila je za Fenu dr. Blažević.