Velika Kladuša: 38 pacijenata zatražilo pomoć Hitne službe Doma zdravlja

.
Vatrogasna jedinica Velika Kladuša bilježi dvije intervencije, saznajemo od dežurnog vatrogasca Okanovića. Radilo se o spašavanju psa na Starom gradu koji je upao u šaht, te uklanjanju drveta sa ceste na putnom prvacu Purići – Todorovo

Velikokladuška Policijska stanica imala je mirna 24 sata.

 

38 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Indira Bukvarević. U Kantonalnu bolnicu Bihać nije bilo upućivanja.

 

Na području naše općine isporuka električne energije je stabilna.

 

Vodonapajanje se odvija normalnim tokom, kao i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

 

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog nestabilne vremenske situacije i kiše koja povremeno pada, apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na vrijeme se informišite o prohodnosti puteva i graničnih prelaza, kako bi vaše putovanje učinili ugodnijim i sigurnijim. Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na Graničnom prelazu Maljevac – Velika Kladuša ovog jutra saobraćaj se odvija slabim intenzitetom, bez zadržavanja i gužve. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na ulazu u zemlju.

 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa jačom kišom u Bosni. U Hercegovini slabije padavine se prognoziraju u sjevernim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu od 23 do 27°C.

 

Mada će vremenske prilike i dalje biti nestabilne, opća slika će se ipak djelimično poboljšati. Povremeni pljuskovi će pretežno djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. Sa osvježenjem u vidu nižih temperatura, osjet sparine neće biti suviše izražen i uz umjereno sjeverno strujanje biće ugodnije većim dijelom dana. U Hercegovini i na jugozapadu sunčanije.