Velika Kladuša: 4 saobraćajne nezgode i preko 70 pacijenata u Hitnoj službi

.

Pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša potražila su 72 pacijenta. Dežurne doktorice Samra Alibegić i Ajla Husić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su 4 saobraćajne nezgode, gdje je u jedmoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U ostalima je pričinjena samo materijalna šteta, dok krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci, kako ističe Delanović, imali su jednu intervenciju na požaru koji je zahvatio njivu u Vejincu. Intervencija je trajala od 17:49 do 20:15h.

Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

 Košarkaški klub Krajišnik danas igra prvenstvene utakmice na domaćem terenu u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši.  Kadetkinje, pioniri i kadeti dočekuju vršnjake iz Omladinskog košarkaškog kluba „Spalding“ iz Cazina. Prva utakmica na rasporedu je u 11:00h, a ulaz je besplatan. Pozivaju se navijači da svojim dolaskom daju podršku našim mladim košarkašicama i košarkašima.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz uglavnom dobru vidljivost. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima iz BIHAMK-a očekuju pojačan intezitet saobraćaja, posebno na prilazima gradskim centrima. Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Obavezno koristite sigurnosni pojas i izbjegavajte rizična preticanja. Na graničnom prelazu Maljevac – Velika Kladuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Danas u većem dijelu zemlje jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postupno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u Bosni je lokalno moguća slaba kiša, uglanovm u centalnim i istočnim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna za veći dio zemlje. Mada će jutarnji sati proteći uz mjestimično tmurno vrijeme, izraženije u dijelu Bosne, opća slika neće se značajnije pogoršati. Sa odmicanjem dana biće ugodnije, uz postepenu stabilizaciju, razvedravanje, porast temperatura i sunčane intervale. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.