Velika Kladuša: 44 pacijenta zatražila pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja

asd
Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć su se javila 44 pacijenta. Dežurni doktori Ševal Mešanović i Mustafa Hodžić na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

– 21 pacijent sa sumnjom na zarazu korona virusom javio se Covid ambulanti. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

– Protekla 24h bila su mirna za službenike Policijske stanice Velika Kladuša. Nema prijavljenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda.

– „Vatrogasci su, također, imali mirna protekla 24h“  –  rekao nam je dežurni Subašić.

– Na području općine Velika Kladuša elektrosnabdijevanje je uredno, informacija je iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

– Kako nam kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je stabilna.

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se uobičajenom dinamikom, saznajemo u JKUP „Komunalije“.

– U povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH, Udruženje antifašista i boraca NOR-a Velika Kladuša i Općina Velika Kladuša danas će položiti vijence na spomenik u Gradskom parku i biste narodnih heroja i prvoboraca ispred zgrade Centra za kulturu i obrazovanje „Zuhdija Žalić“. Polaganje je najavljeno za 12.00h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 24. novembar:

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na području Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad), Oštrelja (Bosanski Petrovac-Drvar) i Rostova (Bugojno-Novi Travnik), kao i na dionicama Lanište-Ključ i Žepče-Doboj, te uz rijeku Spreču. Prema informaciji iz BIHAMK -a, saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

 – Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša devna temperatura od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 stepeni.

 – Postepena stabilizacija vremenskih prilika pozitivno će djelovati na opću sliku. U jutarnjim i večernjim satima neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti hladno i uz veći sadržaj vlage u zraku. Također, moguće su i pojačane epizode onečišćenja zraka u gradovima. Tokom dana ugodnije, uz ne suviše veliki porast temperatura i povremene sunčane intervale. Opća slika ljepša na jugu zemlje.