Velika Kladuša: 45 pacijenata zatražilo pomoć Hitne službe Doma zdravlja

.
Mirna 24 sata su iza Policijske stanice i Vatrogasne jedinice Velika Kladuša

45 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Indira Bukvarević koji su na dalje liječenje uputili jednog pacijenta.

 

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna.

 

 Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

 

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozače pozivaju na oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na Graničnom prelazu Maljevac – Velika Kladuša ovog jutra saobraćaj se odvija slabim intenzitetom, bez zadržavanja i gužve.

 

U Bosni dio prijepodneva sa maglom i niskom naoblakom po kotlinama i uz riječne tokove. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu do 33°C.

 

Biometeorološka prognoza je povoljna. U jutarnjim satima svježije i ugodnije, sa odmicanjem dana i porastom temperatura, te povremeno izraženijom naoblakom, kod osjetljivih osoba moguće su umjerene tegobe u vidu glavobolje, manjka koncentracije, proljetnog umora. Popodnevni pljuskovi mogli bi mjestimično remetiti osjet ugode. U Hercegovini uz ljepšu opću sliku, sunčanije i stabilnije