Velika Kladuša: Čak dvije saobraćajke u proteklih 24 sata

sa

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 50 pacijenata. Dežurne doktorice Ajla Husić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su četvero pacijenata.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Zabilježena su i dva narušavanja javnog reda i mira, dok krivičnih djela nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do kratkotrajnog prekida u isporuci električne energije od 09:30 do 10:30 sati za trafopodručje Todorovska Slapnica 1.

– Kako nas jutros informišu iz VIK-a, bez problema u isporuci pitke vode.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

– Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– Tmurno vrijeme praćeno padavinama, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod meteoropata će uzrokovati nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Uz povećan sadržaj vlage u zraku, osjet hladnoće će također biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nešto nižih temperatura, posebno tokom jutra. Hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.