Velika Kladuša danas obilježava Dan općine

.
Velika Kladuša danas obilježava Dan općine na 23. februar, datum kada je po prvi put oslobođena u Drugom svjetskom ratu. Dan općine Velika Kladuša biće obilježen zajedničkim polaganjem vijenaca uz prigodan referat Zamjenice predsjedavajućeg Općinskog vijeća Emine Ćehić.

Zajedničko polaganje vijenaca biće upriličeno na spomeniku u Parku Omladinske radne brigade „7 sekretara SKOJ-a“ s početkom u 11:00h, a nakon toga planirano je polaganje vijenaca i na drugim spomenicima na području velikokladuške općine.

 

Iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a općine Velika Kladuša pozvali su svoje članove da prisustvuju današnjem polaganju vijenaca na spomen obilježje u Parku ORB „7 sekretara SKOJ-a“.

 

U organizaciji Sportskog saveza Općine Velika Kladuša u Gradskoj sportskoj dvorani biće održana manifestacija „Izbor sportiste godine“ na kojoj će biti proglašeni najbolji sportisti, sportski klub, najbolji trener i drugi pojedinci u više kategorija općine Velika Kladuša u 2021.godini. Program počinje u 18.00h.

 

Slijedi pregled ostalih servisnih informacija:

 

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima: Rizvići, Drmaljevo 1 i 2, Hresna, Ponikve 1,2,3 i 4, Vapnara. Prekid je najavljen od 09.00 do 14.00h. Na ostalom području, uredno je snabdijevanje električnom energijom.

 

– Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

 

– Jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica bilježi jedan izlazak na teren. Radilo se o zapaljenju automobila u Podzvizdu, Kooperacija. „Intervencija velikokladuških vatrogasaca trajala je od 00.50h do 02.20h“ – rekao nam je dežurni Kapić.

 

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 47 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

 

– Devet pacijenata sa sumnjom na zarazu korona virusom javilo se Covid ambulanti Doma zdravlja. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 23. februar:

 

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a poledica je u jutarnjim satima moguća na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. iz BIHAMK –a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama, te na povremeno jak vjetar u južnim krajevima. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je zimska oprema zakonski obavezna.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

– Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, praćeno povremenim sunčanim intervalima i temperaturama koje će danju porasti, mada usljed umjerenog sjevernog strujanja ne tako izrazito, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a boravak na otvorenom, po mogućnosti prilagoditi toplijem dijelu dana.