Velika Kladuša: Danas promocija knjige „Oko iz cipele“ autorice Fatime Nuhanović

.
Tokom protekla 24 sata velikokladuška Policijska stanica evidentirala je jedno krivično djelo, dok slučajeva narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda nije bilo

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša u prethodna 24 sata nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića.

 

51 pacijent zatražio je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Mustafa Hodžić. Nije bilo upućivanja pacijenata na dalje liječenje.

 

 Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna.

 

 Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

 

 Promocija knjige „Oko iz cipele“ autorice, naše sugrađanke, Fatime Nuhanović biće održana danas na Starom gradu u Velikoj Kladuši. Promocija je zakazana za 18:00h

MNK „Mujo Hrnjica“ Velika Kladuša danas u Gradskoj sportskoj dvorani igra prijateljsku utakmicu sa višestrukim prvakom Austrije – FC Diamant Linz. Utakmica se igra od 19:00h, a ulaz je 3KM. Uprava i igrači MNK „Mujo Hrnjica“ pozivaju sve navijače, ljubitelje futsala i građane da svojim prisustvom budu podrška objema ekipama.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na putevima u Bosni i Hercegovini. Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali tokom dana očekujemo frekventniji saobraćaj, posebno u gradskim zonama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja. Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući u Krajini i na sjeveru Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 stepena.

 

Prvi dio dana biće ugodniji, stoga je preporučljivo planirane aktivnosti provoditi u ovom periodu. U poslijepodnevnim satima, usljed izraženijeg porasta temperatura i sparnog vremena, hronični bolesnici bi trebali izbjegavati duži boravak na suncu i otvorenom, te se ne izlagati jačim fizičkim naporima. Moguće su umjerene meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Na sjeveru zemlje opća slika će biti nešto lošija, kao posljedica nestabilnog vremena u večernjim satima.