Velika Kladuša: Doći će do obustave saobraćaja i prekida u isporuci el. energije

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 45 pacijenata. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

Miran period je iza službenika Policijske stanice i pripadnika Vatrogasne jedinice Velika Kladuša.

Ovog jutra bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju prema planu.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 11:00 sati trafopodručje: Miljkovići – NN izlaz prema Zaobilaznici.

JKP „ViK“ obavještava stanovništvo o planiranim radovima u okviru čišćenja rigola i slivnika po gradskim ulicama. U toku ove sedmice, od utorka do petka, planirano je čišćenje ulica Đure Pucara i Zuhdije Žalića (od TC Sudo-Luka do Križa“. Planirani radovi odvijat će se u vremenskom periodu od 08:00 do 15:00h.

U okviru manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ večeras je u Parku ORB „7 sekretara SKOJ-a“ predviđen dječiji program. Od 20:00h bit će održan nastup mališana iz vrtića „Lilly“.

Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše bit će obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h i to na sljedećim relacijama:

Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do Kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića,

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste),

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša).

Kako informišu iz BIHAMK-a, na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj u terminima od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

 Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka od 24 do 30, na jugu do 33 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Uz temperature koje će pretežno biti u okviru uobičajenih za ljetni period, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana, u poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.